درباره رضا غیابی
بیوگرافی، رزومه و پیشینهی حرفهای رضا غیابی

رضا غیابی مشاور راهبردی، توسعهدهندهی کسبوکار و فعال حوزهی غیرانتفاعی اهل ایران است.
او یک «فرصتآفرین» سرسخت است که در پانزده سال گذشته با نخبهگان کسبوکار در ایران و خاورمیانه، در ظرفیتهای گوناگون از جمله تأمین سرمایه، معماری تجاری، راهبری شرکت، انجمنسازی و ایجاد شراکتهای کلیدی همکاری کرده است.
وی بنیانگذار مؤسسهی فرصتآفرین است. اندیشکدهای که او را قادر میسازد در پروژههای بسیاری ایفای نقش کند. او همچنین عضو هیئت مدیرهی صندوق سرمایهگذاری قاصدک، برگزارکنندهی کنفرانس تداکستهران (TEDxTehran) و مشاور برخی سازمانهای بخش خصوصی و عمومی از جمله پستبانک ایران است.
نگرش غیابی به زندگی ترکیبی از عملگرایی، نیکبینی و نخبهگرایی مثبت است. او پیش از اینکه مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مدیریت کسبوکار از سازمان مدیریت صنعتی دریافت کند، در مقطع مهندسی صنایع دانشگاه آزاد تحصیل نموده است. غیابی همزمان با دورهی کارشناسی، دروس جامعهشناسی را نیز به صورت خودآموز مطالعه کرده است. وی در شبکههای اجتماعی تحت عنوان «oppmakr» فعالیت میکند.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید به وبسایت ghiabi.com مراجعه فرموده و یا لیست سمتهای فعلی او را در این لینک مشاهده کنید.
رضا غیابی به عنوان مشاور راهبردی
در سال ۱۳۸۴ و در زمانی که غیابی ۱۹ سال داشت، مؤسسهی فرصتآفرین را به عنوان یک شرکت مشاورهی مدیریت تأسیس کرد. تا سال ۱۳۹۶، دیدگاههای اجرایی و شبکهی حرفهای گستردهی او، امکان آن را پدید آورد تا مؤسسهی فرصتآفرین با سازمانهای معتبری همچون UNDP ایران، UNRIC، گروه RSP، هواپیمایی قطری، کناف ایران، ایرتویا، Franchise Middle East، مؤسسه دانشبنیان برکت و پارک فناوری پردیس همکاری کند.
مؤسسهی فرصتآفرین در اوج فعالیتش در زمرهی یکی از برترین شرکتهای مشاوره مدیریت ایران قرار داشت که میان شرکتهای بینالمللی و بخش خصوصی ایران ارتباط برقرار میکرد. به همین دلیل و بر اساس موفقیت اقتصادی که مؤسسه پیدا کرد، در سال ۱۳۹۷، غیابی ساختار مؤسسه فرصتآفرین را تبدیل به یک اندیشکده نمود تا از طریق مکانیزمهای تحول دیجیتال، در زمینهی فراهم آوردن فرصتهای رشد برای سازمانها فعالیت کند.
امروزه، این اندیشکده خدمات گوناگون اقتصادی به اعضایش ارائه میکند و در پروژههایی از ایران، تا سوریه و حتی سوئیس به تعامل دارد. به عنوان یک اندیشکده، مؤسسه فرصتآفرین توانسته است با سازمانهایی همچون گروه صنعتی بوتان، بهمن خودرو، بانک سامان، Careem Syriatel ،Hilti و Omidyar Network همکاری نماید تا آنها را برای چالشهای آیندهشان آماده سازد.
همزمان با مدیریت اندیشکدهی فرصتآفرین، غیابی به سازمانهای خصوصی و عمومی مشاورهی راهبردی میدهد.
رضا غیابی به عنوان توسعهدهندهی کسبوکار
تار و پود زندگی اقتصادی غیابی با توسعهی کسبوکار عجین است. وی نه تنها به سازمانها مشورت میدهد، بلکه آنها را به یکدیگر و بازارهای جدید وصل میکند.
در سال ۱۳۹۵، غیابی صندوق سرمایهگذاری قاصدک را به عنوان یک صندوق پوشش ریسک تأسیس نمود تا صندوق بتواند علاوه بر سرمایهگذاری، به عنوان یک شریک راهبردی برای کارآفرینان بازارهای جدید به ارمغان بیاورد. از بیپارک گرفته تا فضفض، این صندوق تا کنون در بیش از ۱۵ شرکت نوپا سرمایهگذاری نموده است.
به عنوان فعال حوزهی غیر انتفاعی
از سال ۱۳۹۲، غیابی به عنوان صاحب امتیاز و برگزارکنندهی کنفرانس تداکستهران فعالیت میکند. تِداِکسِتهران مجموعهای از رویدادهای بومی و تحت لیسانس TED است که به صورت مستقل برگزار شده و صدها تن از رهبران اندیشه، نوآوران و عملگرایان از حوزههای گوناگون را در قلب تهران گردهم میآورد تا به «گسترش ایدههای ارزشمند» بپردازند.
او همچنین عضو افتخاری اندیشکدهی HUS در کشور لیختناشتاین است که در اروپا در زمینهی تحول اقتصادی و گذار از اقتصاد سنتی به اقتصاد مدرن فعالیت میکند. در همین زمینه، غیابی عضو شورای راهبردی نشریه طراحان ایده نیز هست که نشریهای فاخر برای نخبهگان ایرانی است.
از آغاز اولین موجهای جامعهی استارتاپی ایران در سال ۱۳۸۸، تا بلوغ نسبیاش در سال ۱۳۹۴، به عنوان یک پروژهی غیرانتفاعی، غیابی قسمت مهمی از مؤسسهی فرصتآفرین را به حمایت از این جامعه اختصاص داد تا به استارتاپها استراتژی نفوذ به بازار و جذب سرمایه بیاموزد. در همین زمینه، غیابی به عنوان منتور در تعدادی زیادی رویدادهای استارتاپی از استارتاپویکندهای تهران گرفته تا رویداد جهانی سیداستارز (Seedstars World) در لوزان، به کارآفرینان آینده کمک میکرد. این فعالیتهای باعث شد تا برخی کارآفرینانی که با وی کار کردهاند، از او به عنوان «یکی از ستونهای جامعهی استارتاپی ایران» یاد کند.
به عنوان نویسنده، مترجم و سخنران
غیابی دیدگاههای خود را با کسانی که میخواهند نظراتش را بشنوند، به اشتراک میگذارد. او کتابش «چهار فصل فرصتآفرینی» را از طریق وبلاگش در ویرگول، به صورت رایگان در اختیار علاقهمندان قرار داده است. وی همچنین در سال ۱۳۹۹ کتاب «فرصتآفرینان» اثر کِر اَندرسون را به زبان فارسی برگردانده است.
او پیوسته در نشریه طراحان ایده، جستارنویسی میکند و در پادکستها، رویدادها و گردهماییهای بزرگ که مرتبط به موضوع نوآوری میشوند در مورد اینکه چگونه میتوان فرصت ساخت، صحبت مینماید. غیابی از ۱۳۹۷ و در همکاری با پارک علم و فناوری پردیس، عضو اتاق فکر رویداد اینوتکس است.
او همچنین در مجموعه رویدادهای یاران فرصتآفرین که هرازچندگاهی توسط جمعی از همفکران او در تهران برگزار میشود، با علاقهمندان دیدار و گفتگو میکند. وی تا کنون در رویدادهایی همچون TEDGlobal در شهر ژنو سوئیس، TEDx شهر کن در فرانسه و صبحخلاق در تهران سخنرانی کرده است و نظراتش در مطبوعات بومی و بینالمللی مانند وبلاگ TED، شبکه الجزیره، روزنامهی AFP فرانسه، Tehran Times و تجارت فردا، وبسایت تکراسا، ژورنال مدیریتی تدبیر، و صدا و سیمای ایران منتشر گشته است.